Skip navigation MENU

APK Leerlingvolgsysteem

Datum/tijd
20/05/2020 13:15 - 16:15

Locatie
Trainingscentrum Amersfoort

Aantal beschikbare plaatsen
18

Prijs
€1.200,00

Categorieën

Deze training bestaat uit 2 delen (theorie en praktijk) op 2 verschillende dagen:
– Dag 1: Dagdeel in het trainingscentrum in Amersfoort; de mogelijkheden van Magister

Na deze dag kunt u op school de keuzes binnen Magister Leerlingvolgsysteem maken met uw collega’s. Hiervoor kan een Schoolmaster invuldocument behulpzaam zijn.
Schoolmaster zal na dag 1 uw administratie gaan analyseren en met een APK advies komen. Samen met de keuzes van de school wordt dag 2 praktisch ingevuld door Magister opnieuw in te richten.

– Dag 2: Dagdeel op uw eigen school; de gemaakte keuzes van de school + advies Schoolmaster in Magister verwerken met de applicatiebeheerder. Aan het eind van dit dagdeel zijn de gemaakte keuzes voor zover mogelijk meteen zichtbaar.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor zorg coördinatoren en teamleiders die als Algemene Periodieke Keuring zich willen bezinnen op de mogelijkheden van Magister en deze ook willen toepassen.

De zorg omtrent de leerling(en) is belangrijk en om goed te kunnen ondersteunen moet u op de hoogte te zijn van belangrijke zaken of gebeurtenissen rondom hem/haar. De administratie daaromtrent wordt door de gebruikers (mentoren/docenten) vaak als ‘lastig’ ervaren maar ‘meten’ is nu eenmaal ‘weten’. Als dit proces soepel en doeltreffend kan plaatsvinden is de helft al gewonnen.

Beleid van de school, afspraken, communicatie en privacy spelen hierin uiteraard een grote rol.

Omdat de keuzes binnen het Leerlingvolgsysteem veelal gemaakt worden door teamleider en zorg coördinator (en eventueel de mentor) is deze training gebaseerd op die 2 personen voor dag 1.
Zij bepalen de keuzes op basis van de mogelijkheden van Magister.
Dag 2 is gebaseerd op de inrichting binnen Magister. Daarbij is de aanwezigheid van de applicatiebeheerder wenselijk.

Leerdoel

Belangrijk doel is om op het Leerlingvolgsysteem te oriënteren – bezinnen – beslissen – toepassen. Een ander doel is om het samenwerken binnen de school omtrent het Leerlingvolgsysteem te optimaliseren zodat alle geledingen binnen de school op een prettige en doeltreffende manier met het LVS in Magister kunnen werken. Om dit te kunnen bereiken is kennis van de mogelijkheden binnen Magister LVS ook een belangrijk doel.

Inhoud

Onderwerpen:
– Logboeken
– Kenmerken
– Testen
– Observaties
– Kwadrant
– Autorisatie
– LVS Beleid
– Communicatie

Kosten

De cursusprijs bedraagt € 1.200,- voor twee personen (voor 2 dagdelen). Voor elke persoon meer tijdens de landelijke training betaalt u € 275,- per persoon. De dagdeel op locatie (3 uren) is voor drie personen. Mocht er een hele dag van gemaakt worden dan is de meerprijs € 300,-. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

Let op: u schrijft in op deze training voor dag 1 (vul bij de naamsgegevens in om welke twee personen het gaat). Nadat u deze training heeft gevolgd gaat u zelf in overleg met training@magister.nl dagdeel 2 inplannen.

Contact

Wilt u meer informatie over deze cursus neem dan contact op via telefoonnummer 058 – 298 7171 (keuze 1) of mail naar training@magister.nl.

Doorgang van deze cursus vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Let op: Hiervoor gelden de standaard annuleringsvoorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven

€1.200,00


Kaart wordt geladen...