Skip navigation MENU

Boekenfonds

Datum/tijd
30/03/2020 09:15 - 12:15

Locatie
Trainingscentrum Amersfoort

Aantal beschikbare plaatsen
17

Prijs
€355,00

Categorieën

Doelgroep

De training Magister Boekenfonds is bedoeld voor de medewerkers op school die verantwoordelijk zijn voor het inrichten en beheren van het (folio) Boekenfonds van de school. Aangezien er een overlap is met Digitaal Lesmateriaal zullen ‘combi-boeken’ ook besproken worden. De inrichting van Digitaal Lesmateriaal komt niet aan de orde. Hiervoor volgen na de zomervakantie weer de sessies ‘begeleid inrichten DTDL’.

Leerdoel

Afgelopen schooljaar hebben er diverse veranderingen/verbeteringen in Magister Boekenfonds plaatsgevonden. Vooral op het gebied van integratie met het Digitale lesmateriaal zijn er allerlei koppelingen die het beheer compleet maken. Welke studie gebruikt welke boeken, welke licenties van uitgevers en hoeveel kost dat dan? Zaken waarop u kunt budgetteren voor komend schooljaar, maar uiteraard ook op kunt beheren in het huidige schooljaar.

Daarnaast leert u hoe u het boekenfonds ten volle kunt benutten voor uw school. U maakt afwegingen als ‘kies ik voor exemplaarregistratie of juist niet’, ‘hoe moet of kan het boekenfonds ingericht worden om het doeltreffend te gebruiken’, ‘hoe lopen de logistieke processen, zoals voorraadbeheer, bestellen en het uitleveren van de boeken’, ‘welke boekenlijsten zijn beschikbaar’, ‘is er een koppeling met het financiële onderdeel van Magister’, enzovoort. Na deze training beheerst u alle facetten van de Boekenfondsmodule binnen Magister.

Tot slot biedt deze training de mogelijkheid eigen vragen te stellen maar ook om gebruikerservaringen uit te wisselen.

Onderwerpen

– Boeken/licenties registreren.
– Boeken/licenties koppelen aan studies/profielen/vakken.
– Boeken/licenties toekennen aan leerlingen.
– Voorraadbeheer.
– Boeken/licenties bestellen.
– Boeken/licenties uitleveren.
– Boekenmutaties.
– Inleverlijsten.
– Inleveren van de boeken.

Kosten

De cursusprijs bedraagt € 355,- per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.
Indien u zich inschrijft voor twee trainingen op één dag (ochtend en middag) geldt het dagtarief van € 555,- per persoon.

Contact

Wilt u meer informatie over deze cursus neem dan contact op via telefoonnummer 058 – 298 7171 (keuze 1) of mail naar training@schoolmaster.nl.

Doorgang van deze cursus vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Let op: Hiervoor gelden de standaard annuleringsvoorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven

€355,00


Kaart wordt geladen...