Skip navigation MENU

Toestemmingen in Magister

Datum/tijd
17/01/2020 09:15 - 12:15

Locatie
Trainingscentrum Amersfoort

Aantal beschikbare plaatsen
18

Prijs
€355,00

Categorieën

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor applicatiebeheerders, functioneel beheerders en functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de leerlingadministratie.

Inhoud

Als gevolg van de AVG-wet mei 2018 zijn gegevens met betrekking tot de privacy van (onder andere) leerlingen aangescherpt en mede daardoor is het gebruik van bijvoorbeeld fotobeelden veel meer aan banden gelegd.

Om een klassenfoto te mogen publiceren heeft u toestemming nodig van leerling of ouders (afhankelijk van leeftijd leerling). Als in de les gebruik wordt gemaakt van social media is er ook toestemming nodig.

Voor een school is dit een lastig gegeven mede gezien het feit dat ook tussentijds in het schooljaar toestemming kan/mag veranderen.

Sinds kort heeft Magister een module ‘Toestemmingen’ waarin toestemming omtrent bepaalde ‘privacy’-activiteiten kan worden vastgelegd door de leerling of ouders/verzorgers in Magister Web of Magisterapp.

Hierdoor kan via Magister toestemming gebruiksvriendelijk worden geregistreerd. Bovendien heeft de docent/mentor en teamleider hierin via Magister Web inzage.

Waarvoor er toestemming wordt gevraagd is in Magister door school zelf te definiëren.

Resultaat

Na deze training ben je in staat om op basis van de schoolrichtlijnen Magister Toestemmingen  in te richten en te onderhouden.

Kosten

De cursusprijs bedraagt € 355,- per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

Contact

Wil je meer informatie over deze cursus neem dan contact op via telefoonnummer 058 – 298 7171 (keuze 1) of mail naar training@magister.nl.

Doorgang van deze cursus vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Let op: Hiervoor gelden de standaard annuleringsvoorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

 

Inschrijven

€355,00


Kaart wordt geladen...