Skip to content

Training nieuwe Verantwoording & Verzuim (Magister.MX).

Als eerste Magister.MX module is de module Verantwoording & Verzuim na een succesvolle pilot beschikbaar voor alle scholen. Samen met scholen is deze module vereenvoudigd.  

De voordelen van de nieuwe module zijn o.a. meer inzicht aan de invoerzijde, verlaging van administratieve lasten voor verzuimmedewerkers, ouders en leerlingen 18+ maken nu zelf een afwezigheid- en ziek melding in Magister en mogelijkheid voor locatie-specifiekbeleid. 

In deze training leren we je hoe je de aan- en afwezigheid registreert en verwerkt in de vernieuwde schermen in Magister Web voor jouw school of scholengroep!  

 

Inhoud.

In deze training behandelen we de functionaliteiten die Magister biedt om de aan- en afwezigheid te registreren en leren we je die functies optimaal benutten. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

Module opnieuw opgebouwd: Aanpassingen en vernieuwde mogelijkheden

Het invoeren en verwerken van ziekmeldingen van leerlingen

Het invoeren en verwerken van afwezigheid van leerlingen

Het verwerken van ongeoorloofde afwezigheid van leerlingen

Inrichten van de absentieredenen per locatie voor leerlingen, ouders en docenten 

Voor wie.

De training is bedoeld voor de verzuimmedewerker en actief bij de aan- en afwezigheid van de leerlingen betrokken medewerkers. Medewerkers die het aan- en afwezigheid verwerken, registreren, analyseren in Magister tot taak hebben. Zoals bijvoorbeeld administratief medewerkers, applicatiebeheerders en managers. 

Resultaat.

Na deze training heb je een goed beeld van de aanpassingen en de vernieuwde mogelijkheden om aan- en afwezigheid te registreren en ben je in staat deze in te zetten binnen jouw school. 

Praktisch.

De training duurt 2 uur, je kunt deze online of op locatie volgen. Geef dat hiernaast in het formulier aan. 

Zo haal jij alles uit Magister!

Met een breed aanbod trainingen en opleidingen helpen we jou om alles uit Magister te halen. Of je nou docent, administratief medewerker, applicatiebeheerder, verzuim medewerker, roostermaker of zorg medewerker bent; we hebben trainingen en opleidingen die aansluiten bij jouw praktijk en die je helpen om Magister nog efficiënter in te zetten voor je werk. Bekijk al onze trainingen en filter op de onderwerpen die voor jou relevant zijn.